• news

Nemmere sagt end udført! Sådan undgår du "designkatastrofen" i spilomslag

est (2)

Ser du på rækkerne med brætspil på spilstativet, kan du huske det spil, hvis cover er synligt ved første visning? Eller spillet, hvis mekanisme er sjovt, men det ser lidt skræmmende ud.

Til en vis grad afgør omslaget til et spil, om et spil er godt eller ej. Med forbedringen af ​​folks æstetiske niveau er brætspil ikke længere et produkt, der kun involverer mekanik. Spilkunst er længe blevet en vigtig faktor i, om et brætspil kan sælges godt.

For nylig blev spilfirmaet, der havde offentliggjort Afkrypter udgivet et nyt ordgættende spil: Master Word. Spillets art director,Manuel Sanchez, viste spillerne den overordnede visuelle og coverdesignproces af spillet.

est (3)

Et tilsyneladende simpelt spilomslag har faktisk været igennem en masse tvivl, gætter og gentagne forsøg. Hvordan man skiller sig ud fra mange spil som festspil bliver et vanskeligt problem forMaster Word.

est (4)

Game Description 

Master Word er et ordgættende festspil. I spillet er en spiller guide, der trækker kort fra bunken. Resten af ​​spillerne er ansvarlige for at gætte ordene.

Master Word er opdelt i to dele, den hvide del er ordets brede rækkevidde, den røde del er den specifikke karakter, såsom: animal-cow, brand-adidas, character-Mickey Mouse osv.

Den hvide del vises til gætterne. En runde i spillet har i alt 90 sekunder til gætterne at gætte ordet og udfylde gættekortet. Hver spiller har tre røde gættekort.

Hvordan laver man partyspilovertræk?

For et normalt festspil virker investering af tid og ressourcer forgæves. Men som man siger, er enkelhed den ultimative kompleksitet. Især når vi vil tilføje for meget, men vi ikke ønsker at være det samme som "andre".

Når vi først ser et brætspil, hvad er det første, der tiltrækker os? Ja, det skal være boksdækslet til spillet. I et temaspil er de tegn, vi ser på forsiden, spillerens avatar, karakteren de spiller i spillet.

For ikke-tema-spil, især festspil uden specifikke karakterer og gætteord, er problemet med at skabe et overbevisende cover konstant. Først og fremmest har festspil så bredt publikum, at et afslappet spilomslag ikke appellerer til nogen.

est (7)

Hvis du har for mange elementer i dit omslag, ved folk ikke, hvilken slags dit spil skal være. For eksempel: Hvis du designer et almindeligt cover, som en ekstremt rig baggrund med en stor titel, går dit spil tabt i hundreder af almindelige spil, ligesom alle andre. I de senere år har en række festspil gjort sig bemærket i brætspilsindustrien med deres karakteristiske grafik.

est (6)

Hvornår Sprog til skyshatter-maskine med minimalistisk omslag af bogen kom ud, mange troede, det var kommercielt selvmord. Men faktisk er dette seneste cover virkelig slående. Vi oprettede også vores egne "hvide handsker" og retro tegneseriefunktioner på forsiden af ​​spillet, som havde yderligere succes.

est (5)

"Du" er den virkelige hovedperson - 

I Master Wordpå grund af rollen som lederen, illustratøren Sebastian og jeg besluttede at tegne en figur som en konkretisering af lederens image. At skabe tegn er dog et meget farligt job: pige eller dreng? Ung eller moden? Sort eller hvid?

I vores spil er spillet med at skrive ord og gætte ord et spil, der tester reaktion og visdom, og ræven er faktisk et bedre valg - men dette rejser et andet spørgsmål: Er det for naivt?

Sebastian sagde, at hvis vores figurer blander retro og moderne, vil der ikke være sådanne tvivl, såsom:

est (8)

Baseret på dette tegnede (illustrator) skitser af forskellige dyr.

est (9)

est (10)

Det ultimative i kompleksitet er enkelhed–

Efter at have diskuteret med spildesigner Gérald Cattiaux og fransk illustratør Asmodee, fastslog vi den samlede oversigt over spillet sammen: de røde stjerner tilføjer ikke kun farve, men afspejler også temaet for festspillet. 

est (11)

På denne måde vil spilomslaget og den overordnede vision for Master Word blev designet på denne måde. Kombinationen af ​​klassisk rød og sort er enkel og generøs. Hovedet på den lille ræv adskiller kortets for- og bagside, og designet af hvidt og rødt på kø-kortet er også meget behageligt og i tråd med den samlede effekt.

Vi fokuserer ofte vores design på spillets mekanismedesign og studerer dets succes. Faktisk er farverne på omslagene, kortene og tokens, uanset hvor vi kigger, alle omhyggeligt designet.

Spilldesignere siger ofte, at spildesign er en proces med kontinuerlig subtraktion. Designet af spilomslaget er også en proces, der forenkler kompleksiteten. Brætspil er trods alt en helhed, og kunst afspejler også en del af styrken ved brætspil.

est (1)


Indlægstid: Jan-18-2021